Mitől lesz bababarát egy szállás?

0
1214

Bár a gyerekágy és az etetőszék megléte kétség kívül fontos kritériuma annak, hogy egy szálláshely bababarátnak nevezhesse mahát, önmagában ettől még egyáltalán nem válik bababaráttá.

Ahhoz, hogy a nyaralás kisbabával is kényelmes és biztonságos legyen, a fentieknél jóval többre van szükség. De hogy pontosan mitől is válik egy hotel bababarát szállássá?

Összegyűjtöttük a legfontosabb kritériumokat:

Rugalmasság

Babával utazni, vagy nyaralni egyáltalán nem könnyű. Szinte mindig adódnak olyan váratlan helyzetek, amelyeket ott és akkor kezelni kell. Egy bababarát szállás tisztában van ezzel és képes rugalmasan kezelni a felmerülő igényeket.

Barátságos, türelmes személyzet

A kisgyerekes szülők tudják, hogy az ételek és italok olykor kiborulnak, hogy a tárgyak bizony mindig lefelé esnek… ezzel a bababarát szálláshelyek személyzetében dolgozók is tisztában vannak és nem tesznek megjegyzéseket, nem húzzák látványosan a szájukat, mikor kiborul az üdítő, vagy maszatos lesz az abrosz, esetleg a gyerek a második rászólás után is fut a folyosón, vagy ugrál a medencében.

Biztonságos kialakítás

A gyerekek figyelmetlenek és rohangálnak. Mi is ilyenek voltunk, nincs ezzel semmi gond. Annak a szálláshelynek, amelyik bababarátnak nevezi magát figyelembe kell vennie a gyerekek alapvető tulajdonságait és úgy kell kialakítania a tereket, hogy minimalizálja a balesetek lehetőségét. Az üvegajtók, a korlát nélküli lépcsők szóba sem jöhetnek egy bababarát szállás esetében.

Magas fokú tisztaság

Bár a tisztaságnak minden szállás esetén alapvetőnek kell lennie, egy olyan szállás, amely hangsúlyt fektet a kisbabás családok vendégül látására, fokozottabb figyelmet kell, hogy szenteljen a higiéniára. A fürdőkád, a zuhanyzó patyolat tiszta kell, hogy legyen.

Felszerelés

A fentiek mellett a bababarát szállásnak rendelkezni kell az alapvető felszerelésekkel, mint például:

  • kiságy, rácsos ágy és babaágynemű
  • babakád és bili, vagy wc szűkítő
  • gyerek szélek, etetőszék
  • bababiztos konnektor dugók, biztonsági felszerelések, gyerekzárak
  • cumisüveg melegítő (legalább az étteremben)
  • műanyag étkészlet (legalább az étteremben)

Egy kisgyermekes szülő akkor tudja jólérezni magát az üdülésen, ha a gyermek is ,ezért fontos, hogy megfelelő körültekintéssel válassz bababarát szállodát.